[NiagaFb] Panduan pemasaran Facebook yang anda wajib miliki

Panduan pemasaran facebook yang anda wajib miliki.

Tahun 2017 ni adalah tahun yang makin mencabar buat peniaga-peniaga online di Facebook.

Manakan tidak, algorithm Facebook berubah mengikut perubahan semasa.

Dulu, pengiklan di Facebook Ads bermula dengan LIKE MARKETING. Semakin banyak like, semakin mudah untuk iklan dilihat oleh liker.

Sekarang,

Ada liker banyak pun, tidak menjamin boleh mendatangkan jualan yang banyak.

Like sekadar like sahaja.

Nak buat jualan, kena pandai buat ayat iklan yang mampu sampai ke lubuk hati prospek.

Proses tidak habis disitu. Kena power bab close sale prospek pulak.

Baru proses jualan berlaku.

Peniaga-peniaga online di Facebook Ads yang sudah lama bergelumang dengan kerenah algorithm Facebook mungkin mampu ikut perubahan.

Peniaga-peniaga yang baru nak naik dari zero ni, kena struggle betul-betul untuk belajar buat Facebook Ads.

Kalau tak, alamat terbakar duit macam tu je.

Itulah asam garam cara marketing berbayar. Tambahan pulak buat marketing dengan Facebook Ads.

Modal kena besar sebab bayaran iklan dikira dalam USD.

Selain medium pemasaran berbayar, pengguna sudah mula beralih arah kepada cara marketing secara percuma.

Tidak lagi dengan Facebook pages. Tetapi menggunakan Facebook profail sebagai medium pemasaran untuk menghasilkan jualan.

Sambil bersosial, sambil itu perkenalkan bisnes dan produk.

Disebabkan itu, NiagaFB didatangkan untuk membantu usahawan serta bakal usahawan untuk menguasai marketing cara baru ditahun 2017.

Cara facebook marketing yang mampu mengurangkan kos serta tanpa modal tetapi mampu tingkatkan jualan dan engagement dengan bakal pelanggan.

Belajar pemasaran facebook dengan NiagaFB.

NiagaFb adalah satu platform bagi membantu anda belajar membuat pemasaran dengan menggunakan akaun facebook profail anda sebagai medium pemasaran.

Dalam NiagaFB, anda diberikan 3 ebook yang menerangkan secara mendalam tentang cara-cara pemasaran yang betul dengan facebook profail.

Antara yang menarik perhatian saya adalah ebook tentang cara untuk melakukan PERSONAL BRANDING.

Jika anda sebelum ini menggunakan profail facebook sebagai tempat untuk bersosial bersama dengan rakan-rakan sekolah, jiran setaman, kawan sekampung, hanya dengan profail gambar diatas motor dengan memakai helmet, gambar profail anda adalah tidak sesuai untuk personal branding.

Memiliki akaun profail facebook yang sentiasa dikerumuni oleh pengguna memang menjadi idaman kepada mana-mana meniaga online.

Sebagai contoh, saya sering mengikuti wall saudara Khairul Hakimin Muhammad penulis ebook Rahsia Bapa Viral Kebangsaan yang sering berkongsi info tentang resipi brownies paling sedap di muka bumi.

Beliau cuba bermain emosi dengan follower.

Ada masa beliau macam bajet glamour mengalahkan idola beliau sendiri Dato’ Siti Norhaliza.

Ada masa beliau menulis dengan ayat sentap. Begitulah cara personal branding yang beliau ketengahkan.

Sentiasa mendapat like dan komen positif dari follower disamping mempromosikan produk buku fizikal beliau.

Profail facebook beginilah yang cuba diajar dalam pakej ebook dalam NiagaFB.

Dibawah ini sedikit rumusan berkenaan 4 ebook yang diberikan dalam NiagaFB.

Ebook #1 – Panduan Pemasaran Facebook – Branding & Marketing Tanpa Kos

Ini adalah ebook utama.

Dalam ebook ini, diterangkan panjang lebar tentang cara-cara membina jenama anda sendiri menggunakan profail facebook anda.

Yang penting, tanpa kos dan tanpa menggunakan Facebook Ads. Selain itu, anda juga bakal belajar:

  • Bagaimana buat orang teruja untuk kenal dengan anda!
  • 5 perkara yang anda WAJID buat sebelum mula penjenamaan di facebook
  • Bagaimana mahu menaikkan engagement di status Facebook anda

 

panduan pemasaran facebook

Ebook #2 – Panduan Pemasaran Facebook. Rahsia Mencari & Add Friend Yang Targeted Di Akaun FB Anda

Dalam ebook ini.

Penulis menekankan tentang cara untuk mendapatkan targeted audien atau rakan yang boleh menghasilkan jualan apabila anda melakukan sebarang promosi.

Dengan kata lain, ebook ini akan bogelkan kepada anda:

  • Bagaimana cari friend yang targeted melalui fungsi search
  • Mencari prospek berdasarkan lokasi, minat, pekerjaan dan lain-lain
  • Tip add mereka dalam list tertentu (sesuai untuk mereka yang menjual pelbagai jenis barang berlainan)

 

Panduan pemasaran facebook

Ebook #3 – Panduan Pemasaran Facebook. 9 Teknik Guna Facebook Secara PRO

Menjadi lain dari yang lain dalam membina profail yang berpengaruh adalah kunci kepada kejayaan dalam membina personal branding.

Inilah yang ditekankan dalam ebook ini.

Apa yang anda akan belajar? Dibawah ini rumusannya:

  • Elak PM daripada ‘seen’ oleh prospek
  • Mencari prospek yang sedang ‘sekodeng’ anda
  • Upload gambar dan video ber’HD’
  • Download video cara mudah
  • Cari dan Upload gambar animasi GIF
  • Convert Facebook profile menjadi Facebook page
  • Formula menggabungkan (merge) 2 Facebook pages menjadi satu
  • dan banyak lagi…

 

panduan pemasaran facebook

Ebook Bonus – Facebook Live Tips Tingkatkan Engagement dengan FB LIVE

Dalam ebook bonus ini, anda akan pelajari:

  • Kepentingan live broadcast
  • Persediaan sebelum dan selepas broadcast
  • Bagaimana broadcast melalui peranti (telefon smart)
  • 15 tip broadcast

Untuk pengetahuan anda, penulis EBOOK ini iaitu saudara Boon Lee sedang membuat promosi harga tidak masuk akal dibawah harga RM50 untuk tempoh masa yang singkat.

Saya tidak pasti tarikh akhir untuk harga promosi ini.

Jika diikutkan harga pakej untuk ketiga-tiga pakej ebook NiagaFB ini bernilai RM97.

Tetapi,

Saudara Boon Lee cuma mengenakan harga RM30 sahaja untuk tempoh masa tertentu.

Saya sudahpun mendapatkan pakej harga promosi ini dan ilmu yang saya dapat dari pakej ebook ini amat berbaloi.

Terutama berkenaan ebook tentang cara untuk add friend yang targeted.

Memang selama ini saya tidak tahu trik ini. Terima kasih tidak terhingga kepada tuan Boon Lee.

Untuk anda yang mahu meningkatkan jumlah follower dan rakan di facebook.

Amat rugi jika anda tidak grab pakej ebook dari NiagaFB ini sekarang.

Sementara harga promosi, amat perlu untuk anda bertindak untuk beli.

Cara pembelian pun amat mudah dan selamat. Tidak sampai satu jam, email download ebook sudah dihantar ke peti inbox.

Jadi,

Boleh terus ke link dibawah untuk dapatkan pakej NiagaFB sementara tengah murah

 

Saya nak dapatkan Pakej Panduan Pemasaran Facebook dengan harga promosi

 

16 Comments

  1. sabree hussin 05/10/2017
  2. Lynn 08/09/2017
  3. raihanah 07/09/2017
  4. mrhanafi 07/09/2017
  5. Dedaun Comel 06/09/2017
  6. nikkhazami 06/09/2017
  7. Dila 05/09/2017
  8. thehaikal 30/08/2017
  9. Anuar 28/08/2017

Add Comment

CommentLuv badge

Minisite Builder dan Affiliate Platform tanpa yuran bulanan. Dapatkan SEKARANG!!!Di SINI