Duit RM3000 hangus gara-gara forex

Bismillah…. Sebenarnya dah lama aku nak cerita bab trade forex ni dalam blog ini Bukan bertujuan nak menjatuhkan mana-mana pihak Tapi…. Sebagai pedoman dan pengajaran buat semua umat Malaysia agar lebih berhati-hati dalam mencari sumber pendapatan kedua di internet Memang… Forex bukan tempat untuk anda main. Forex bukan tempat untuk kaut untung berlipat ganda bila sekali trade. Forex bukan kena duduk diam dapat duit, goyang …

Apa itu Customer Avatar

Assalamualaikum….. Sekarang ini, konsep perniagaan yang sedah berjalan sudah banyak berubah. Si penjual masing-masing mempunyai cara tersendiri untuk berniaga. Sudah pasti medium paling sinonim adalah jualan secara online. Banyak sebab musabab yang menjadikan konsep jualan sudah beralih arah kepada medium atas talian kerana lebih menjimatkan kos operasi disamping dapat mencari lebih ramai bakal pelanggan dari dalam dan luar negara. Mungkin anda yang membaca entri ini …

Tiada resit transaksi deposit wang di mesin CDM apa perlu buat?

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Lama tidak menulis kembali. Pasti ramai yang rindu dekat aku kan… hehehe Minggu lepas, ada seorang kawan lama tiba-tiba Whatsapp secara personal bertanya masalah. Kawan aku buat transaksi deposit wang di mesin CDM Petronas Presint 16 Putrajaya. Transaksi deposit wang telah berjaya tetapi resit bukti transaksi tidak diterima. Menggelabah jugak kawan aku tak tau nak buat apa. Kebetulan memang nombor telefon …

Topik sembang kedai mamak

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Topik sembang kedai mamak  Seperti biasa, selepas selesai menghantar anak-anak ke sekolah, aku bersarapan di kedai mamak Darussalam Presint 16. Duduk semeja dengan kawan-kawan pejabat tempat isteri bekerja. Sambil tunggu pesanan roti bakar dengan nescafe o suam, layan sekejap radio SINAR FM. Pandai mamak ni tarik perhatian pelanggan dalam diam kan. Bila dengar lagu-lagu lama ni, teringat masa dulu-dulu. Sewaktu zaman …