Kerja kosong di Singapura

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Malaysia dan Singapura adalah dua buah negara sudah bertahun lamanya berjiran. Cuma dipisahkan dengan Tambak Johor menyebabkan Singapura hidup dengan cara dan adat mereka sendiri. Disamping kekuatan matawang Dolar Singapura yang semakin menguat, menyebabkan ramai rakyat Malaysia terutama golongan belia berhijrah mencari pekerjaan di bumi Singapura.

Kerja kosong di Singapura

Sudah menjadi trend buat masa ini. Belia berpendapat dengan bekerja di luar Malaysia boleh mendatangkan keuntungan berbanding bekerja di Malaysia. Ini adalah disebabkan oleh kadar tukaran matawang Malaysia yang sedikit rendah jika dibandingkan dengan matawang Singapura. Ini menjadi sebab utama SIngapura menjadi pilihan bukan sahaja dari rakyat Malaysia malah dari Indonesia, Filipina, Thailand dan juga Vietnam.

Ebook panduan kerja di Singapura adalah sebuah ebook yang patut dibaca dan dihadam oleh semua golongan. Pada saya, ianya amat bagus jika dibaca oleh golongan pelajar universiti yang belum menamatkan pengajian. Sebagai langkah dan persediaan awal sebelum menempuh alam pekerjaan kelak. Kerja kosong di Singapura terlalu banyak seperti goreng pisang panas. Cuma kena tahu cara-cara dan trik untuk mengelakkan ditipu oleh ejen pencari kerja yang cuba mengambil kesempatan.

Dalam ebook ini, diterangkan panjang lebar persediaan sebelum anda memohon kerja di Singapura. Anda perlu ada strategi mencari kerja yang sesuai di sana, dokumen-dokumen yang perlu ada untuk memohon kerja, tempat penginapan, pengangkutan serta perkara-perkara lain yang berkaitan untuk bekerja di Singapura.

Tidak semua golongan boleh bekerja di Singapura. Walaupun anda memiliki segulung ijazah kelas pertama tetapi nama anda disenaraihitam oleh Jabatan Imigresen Malaysia, anda memang tidak layak untuk membanting tulang di Singapura. Hanya mereka yang bersih dan mempunyai rekod bersih dengan kerajaan Malaysia sahaja dibenarkan untuk bekerja di Singapura. Terdapat juga golongan lain yang tidak sesuai untuk bekerja di SIngapura yang diceritakan dalam ebook ini.

Jadi, anda jangan buang masa. Jika mahu tingkatkan ilmu dan sebagai persediaan awal untuk memulakan kerja, boleh dapatkan ebook kerja Singapura hasil nukilan awek cun ini saudari Haniza Rashid. Merupakan seorang perunding kerjaya dan mempunyai pengalaman bekerjasama dengan agensi pekerjaan yang berdaftar dari Singapura.

Haniza Rashid penulis ebook Kerja Singapura

Jika anda berminat untuk mendapatkan panduan kerja di Singapura, boleh dapatkan melalui link yang diberikan dibawah. Anda juga boleh klik pada gambar yang diatas untuk terus ke laman utama KERJA SINGAPURA.

TERUS KE LAMAN UTAMA KERJA SINGAPURA