2
96

Glowtox penawar masalah Sembelit Buasir dan ketidakhadaman

Sembelit adalah satu penyakit…..
Pasti ada yang sependapat dengan aku. Kalau kita pergi klinik atau hospital pun, doktor pasti akan kata Sembelit adalah penyakit. Pada aku, jika seseorang tidak boleh membuang air besar berhari-hari, itu adalah satu perkara yang luar biasa dan itu boleh dikategorikan sebagai penyakit. Betul kan?
Apa itu Sembelit?
Sembelit adalah satu keadaan dimana pengidap sembelit terasa amat sukar untuk membuang air besar. Keadaan normal, manusia membuang air besar paling kurang sekali sehari tetapi pengidap sembelit mampu untuk tidak boleh membuang air besar berhari-hari lamanya. Sudah pasti kesan daripada sembelit akan membuatkan keadaan pesakit semakin tertekan akibat daripada sisa buang yang terkumpul lama dalam saluran pembuangan.
Apa itu Buasir?
Buasir terjadi akibat dari pembengkakkan dinding saluran rektum atau dubur. Istilah sains digelar VENA. Vena ini kelihatan membonjol keluar pada lubang dubur dan ini menyebabkan keadaan tidak selesa, terasa perit pada persekitaran lubang dubur dan kadang-kadang boleh menyebabkan ianya berdarah. Ini terjadi akibat dari tekanan yang terlampau kuat akibat dari kita meneran sewaktu membuang air besar. Bonjolan yang terkeluar boleh menyebabkan pendarahan sekiranya tidak dirawat diperingkat awal.
Penyakit SEMBELIT dan BUASIR sering berkait rapat. Kebiasaan, apabila ditanya kepada pesakit yang mengalami BUASIR, pasti mereka akan mengatakan pada asalnya mereka terlalu sukar untuk membuang air besar. Bila sembelit berlarutan, pasti sistem penghadaman turut terjejas. Jika dirawat di pihak doktor di klinik dan hospital, mereka akan mengesyorkan anda untuk mengambil julap. mengambil julap tidak membantu untuk menyembuhkan penyakit. Ianya bersifat untuk sementara waktu. Apa yang perlu, pesakit perlu mengambil lebih sumber makanan yang kaya dengan khasiat Fiber. 
Glowtox penawar masalah Sembelit Buasir dan ketidakhadaman

Glowtox penawar masalah Sembelit Buasir dan ketidakhadaman
Glowtox dirumuskan khas untuk mereka yang mengalami masalah seperti SEMBELIT, BUASIR dan masalah ketidakhadaman. Glowtox Yogurt Drink adalah sejenis formulasi lengkap berasaskan gabungan bahan semulajadi seperti:
 1. Ekstrak Biji Anggur
 2. Acai Berry
 3. Ekstrak Buah Zaitun
 4. Habbatussauda
 5. Fructooligasaccharida
 6. Multivitamin

Jika anda mengalami simptom-simptom seperti:

 1. Sembelit 
 2.  Gastrik dan Ulser perut
 3. Cirit-birit
 4. Ketidakhadaman
 5. Perut sebu dan kelihatan buncit
 6. Kulit kusam
 7. Muka berjerawat
 8. Badan tidak bermaya

Anda patut cuba untuk minum Glowtox Yogurt drink ini bagi memulihkan semula tenaga dan penyakit anda. Glowtox diformulasikan dengan:

 • Pre-Biotic untuk penjagaan usus
 • Anti Oksida untuk anti penuaan, awet muda dan meremajakan kulit
 • Anti kanser untuk mencegah dari penyakit kritikal 

Di bawah ini merupakan sedikit testimoni dari mereka yang sudah mengamalkan meminum Glowtox Yogurt Drink ini. Ternyata maklumbalas yang diterima dari mereka amat berpuas hati dengan Glowtox.

Dan selepas ini mungkin anda yang bakal menjadi testimoni penting selepas cuba menggunakan Glowtox Yogurt Drink ini. Mana tahu tuah anda…..
Cara untuk amalkan Glowtox Yogurt Drink
Seperti kebiasan apabila seseorang mengambil produk supplement, Glowtox perlu diambil 2 kali sehari iaitu sejam sebelum mengambil sarapan dan juga 2 jam sebelum tidur. Sebagai permulaan, Glowtox perlu diamalkan setiap hari untuk sekotak untuk proses nyahtoksik. Setelah selesai untuk kotak pertama, boleh dijarakkan waktu pengambilan. Sudah pasti dengan rasa Glowtox yang sedap dan lazat umpama anda sedang menikmati minuman yugurt. Jangan risau tentang rasa loya atau mual,   
Bagaimana untuk dapatkan Glowtox Yogurt Drink?

Sekiranya anda berminat untuk mencuba Glowtox Yogurt Drink, boleh hubungi nombor telefon yang tertera melalui aplikasi Whatsapp di 013-294 1101 atau 011-1194 1101. Selain itu, boleh layari laman web TIARA WELLNESS 

FB Pages Tiara Wellness: TIARA WELLNESS HQ

Instagram Tiara Wellness: TIARA WELLNESS HQ 

Sama-sama kita jaga sistem pencernaan kita agar sentiasa terjaga. Saluran longkang pun perlu dibersihkan sekerap mungkin agar tidak tersumbat. Inikan pula saluran usus manusia untuk pembungan bahan kotor.  
Sekian.

Show Comments

18 Comments

 1. imam 02/07/2016
 2. Infokesehattan 19/04/2016
 3. Sobri Mansor 17/02/2016
 4. Mohd Zarin 16/02/2016
 5. akubiomed 15/02/2016
 6. Sobri Mansor 15/02/2016
 7. Sobri Mansor 15/02/2016
 8. Sobri Mansor 15/02/2016
 9. Sobri Mansor 15/02/2016
 10. Raihanah Ahmad 15/02/2016
 11. Nur Misnan 12/02/2016
 12. Mawardi Yunus 12/02/2016
 13. Jueliza Jamani 12/02/2016
 14. Raihanah Ahmad 12/02/2016
 15. Sobri Mansor 12/02/2016
 16. Sobri Mansor 12/02/2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.