Luahan hati

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera….

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang. Itulah realiti yang terjadi pada aku dan blog ini. Yang pasti aku sudah meninggalkan terminal WordPress sebagai platform aku untuk berblog dan sekarang sudah bertukar kepada blogspot semula.Biarlah rahsia apa yang berlaku kepada hosting aku sebelum ini.

Bila bertukar kepada platform blogspot ni, banyak berkara yang aku kena study semula untuk mantap dan tingkatkan serba serbi berkenaan info blog. Dari segi template, entri, widget yang digunakan serta bermacam-macam lagi. Sebelum ini, menggunakan platform wordpress tidak perlu runsing dengan plugin yang digunakan. Cuma pasang dan terus boleh guna. Sekarang ini, kena pandai bermian dengan skript dan kena fikirkan kesesuaian dengan blog. Insyaallah semoga penghijrahan aku kali ini memberi hasil serta manfaat kepada kawan-lawan semua.

Jadi, awal mula pertama mula, aku nak ucapkan selamat berkenalan dan selamat bertemu kembali buat kawan-kawan blogger. Ok. Jumpa lagi

2 Comments

  1. saya hujung tahun lepas pulak dari blogspot tukar ker wp…..mula2 memang blur nak guna wp…mujur ada guru2 yg siap sedia membantu dan kawan2 yg dah lama guna wp…so far ok…apapun platform yg penting kita suka blog kita….betul tak….?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge