Monthly Archive: March 2016

Tiada resit transaksi deposit wang di mesin CDM apa perlu buat?

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Lama tidak menulis kembali. Pasti ramai yang rindu dekat aku kan… hehehe Minggu lepas, ada seorang kawan lama tiba-tiba Whatsapp secara personal bertanya masalah. Kawan aku buat transaksi deposit wang di mesin CDM Petronas Presint 16 Putrajaya. Transaksi deposit wang telah berjaya tetapi resit bukti transaksi tidak diterima. Menggelabah jugak kawan aku tak tau nak buat apa. Kebetulan memang nombor telefon …

Topik sembang kedai mamak

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Topik sembang kedai mamak  Seperti biasa, selepas selesai menghantar anak-anak ke sekolah, aku bersarapan di kedai mamak Darussalam Presint 16. Duduk semeja dengan kawan-kawan pejabat tempat isteri bekerja. Sambil tunggu pesanan roti bakar dengan nescafe o suam, layan sekejap radio SINAR FM. Pandai mamak ni tarik perhatian pelanggan dalam diam kan. Bila dengar lagu-lagu lama ni, teringat masa dulu-dulu. Sewaktu zaman …

Senarai Kaki Terjah Blog bulan Februari 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Dah bulan Mac 2016 sekarang…. Pejam celik, pejam celik cepat benar masa meningglkan kita. Umur pun makin bertambah. hehehe Maaf kerana tidak update sebarang entri pada minggu lepas. Cuma entri kategori tips dan panduan cara untuk tambah sumber pendapatan dalam akaun KWSP sahaja yang sempat aku kongsikan minggu lepas. Boleh baca selanjutnya disini. Harap entri ini memberi manfaat kepada semua yang bergelar …