Monthly Archive: February 2016

Tips tambah sumber pendapatan akaun KWSP

Salam sejahtera… Sebagai seorang yang masih membanting tulang makan gaji dengan majikan, kita sepatutnya kena ambil tahu dengan akaun Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang kita ada. Sebelum aku bercerita panjang lagi, soalan cepu emas aku nak tanya… Sudahkah anda memohon untuk mengekalkan caruman 11 peratus syer pekerja?  Kalau belum boleh isi borang cepat-cepat. boleh muatturun borang secara online melalui link dibawah ini Muaturun borang …

Tips deposit wang ke dalam mesin Cash Deposit Machine CDM

Salam sejahtera, Hati aku kadang-kadang terdetik juga nak bertanya kepada pelanggan yang sedar beratur depan mesin CDM. Sibuk nak masukkan wang berkepok-kepok dalam mesin. Sudah dimasukkan berkeping-keping duit kertas, tetapi ada juga duit yang dipulangkan oleh mesin. Bila dipulangkan banyak kali, kita pun sibuk lihat dan perhatikan duit tu kalau-kalau dapat duit palsu. Masih juga tidak berjaya. Jadi aku nak kongsikan sedikit tips deposit wang …

IFTTT aplikasi paling ohsem untuk semua Blogger

Assalamualaikum semua…. Hari ini aku cuma nak kongsi satu aplikasi paling ohsem untuk semua Blogger. Aku dah cuba aplikasi ini selama sebulan dan ternyata memang membantu untuk aku link setiap entri ke semua laman sosial media seperti Facebook, Instagram, Twitter dan macam-macam lagi. Aplikasi ini dipanggil IFTTT. Boleh klik pada link untuk anda daftar terlebih dahulu sebelum anda gunakan kesemua fungsi yang ada. Sebenarnya aplikasi …

Glowtox penawar masalah Sembelit Buasir dan ketidakhadaman

Sembelit adalah satu penyakit….. Pasti ada yang sependapat dengan aku. Kalau kita pergi klinik atau hospital pun, doktor pasti akan kata Sembelit adalah penyakit. Pada aku, jika seseorang tidak boleh membuang air besar berhari-hari, itu adalah satu perkara yang luar biasa dan itu boleh dikategorikan sebagai penyakit. Betul kan? Apa itu Sembelit? Sembelit adalah satu keadaan dimana pengidap sembelit terasa amat sukar untuk membuang air …

Cara pautan akaun Tabung Haji melalui akaun Maybank

Berkesempatan nak kongsi tips untuk semua rakyat Malaysia yang memiliki akaun Tabung Haji. Buat pengetahuan semua, anda boleh (link) pautan akaun Tabung Haji melalui akaun Maybank. Sebab aku memang sudah ada akaun Maybank. Jadi kebetulan aku sedang buat penyelenggaraan mesin di Tesco Kajang, tiba-tiba datang ilham untuk kongsi tips ini. Semoga membantu Tips ini untuk memudahkan pemilik akaun Tabung Haji untuk buat pemeriksaan terhadap akaun Tabung …