Monthly Archive: January 2016

Senarai kaki terjah blog bulan Januari 2016

Sedar tidak sedar, kita sudah masuk ke bulan Februari di tahun 2016. Rasa sekejap sahaja masa berlalu. Aku pun baru sahaja tukar warna tema blog ini daripada warna biru muda kepada warna merah Arsenal. Korang tak suka, aku tak kisah. janji mata aku sedap dengan warna merah Arsenal ni. Cadang nak masukkan warna yang ada pada logo Arsenal The Gunners dalam blog ini. Tunggu masa …

Blogretis bukan calang-calang blog

Aku sedikit terkejut…. Belum tahap sampai terkejut beruk…. Manakan tidak… Post aku di Facebook ada juga orang kongsikan pada blog diorang. hehehehe.  Terima kasih kepada +Bro Framestone kerana sudi kongsikan post FB aku tu. Blogretis.com memang ada dalam senarai blog yang memang kerap aku skodeng. Walaupun tuan punya blog tu tak berapa nak hensem, tapi aku tetap selute dengan otai blogger merangkap tukang masak Bro Char koey …

Panduan Servis kereta untuk kaum wanita bekerjaya

Aku tahu…. Orang perempuan memang tak suka pening kepala dalam bab-bab penjagaan kereta. Kalau boleh, diorang ni tau memandu je. Hal-hal servis, tukar tayar, tukar minyak hitam, servis hawa dingin, tak mau ambil tahu. Biar teman lelaki, husband atau kekasih gelap yang uruskan.  Aku tahu, Orang lelaki ni pun kadang-kadang mengalahkan perempuan jugak. Lebih teruk dari itu pun aku pernah jumpa. Pakai kemas mengalahkan Zul …

Aplikasi wajib pasang untuk peniaga Instagram

Aku tau sekarang ni, aplikasi instagram sudah jadi seperti aplikasi wajib pasang pada smartphone kita. Aku pun sama, pasang aplikasi Instagram ni untuk coba dominasi blog aku ini dialam sosial media. Taknak nanti kawan-kawan blogger lain kata aku ketinggalan keretapi. Tapi tidak semua aplikasi sosial media yang aku pasang. mana yang perlu sahaja. Aplikasi sampah, memang aku buang terus. Selama aku guna Instagram ini untuk …

Ada apa dengan blog Sobri Mansor

Baru berkelapangan menulis entri sementara menunggu anak-anak balik dari sekolah. Sengaja aku cuba google blog ini ternyata masih berlum berjaya menempatkan diri dalam enjin carian. banyak perkara yang perlu aku tambah baik dari segi nilai entri yang aku hasilkan. Buat masa sekarang, aku masih lagi menuntut ilmu dengan membaca entri-entri tutotial dari blogger tempatan dan dari seberang. Ada apa dengan blog Sobri Mansor? Sewaktu aku …