Monthly Archive: December 2015

Projek DIY memasang Wallpaper

Salam sejahtera, Baru setahun duduk di kawasan perumahan baru, dah mula nampak dinding merekah. Bila sekali pandang, mata aku ni kira ok lagi la. Tapi bila dua kali pandang, sakit pula mata dan hati ni melihat garisan rekahan tu. Jadi menteri kewangan aku ambil keputusan untuk tampal dinding yang merekah dengan wallpaper. Aku dah terbayang yang kontraktor memasang wallpaper itu adalah aku sendiri. hehehe Tentu …

Masak Kuah laksa cara Sobri Mansor

Assalamualaikum dan salam sejahtera….. Hari ini atas permintaan anak-anak dan permintaan tekak aku sendiri, aku berjaya masak kuah laksa cara Sobri Mansor. Sebenarnya tak susah nak sediakan kuah laksa yang sedap lagi menyelerakan.Aku cuma ikut petua dari arwah emak aku dicampur dengan petua kakak aku yang lain. Jadi sebagai permulaan, aku cuba kongsikan bahan-bahan yang aku gunakan untuk masak kuah laksa cara blogger picisan. Moga …

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Aku yang dulu bukanlah yang sekarang. Itulah realiti yang terjadi pada aku dan blog ini. Yang pasti aku sudah meninggalkan terminal WordPress sebagai platform aku untuk berblog dan sekarang sudah bertukar kepada blogspot semula.Biarlah rahsia apa yang berlaku kepada hosting aku sebelum ini. Bila bertukar kepada platform blogspot ni, banyak berkara yang aku kena study semula untuk mantap dan tingkatkan serba …